طرز تهیه نان گیسو خوشمزه و خانگی در فر برای صبحانه
نان گیسو یا گیس بافت از نان های زیبا، خوش بافت، خوش عطر و خوشمزه ایرانی می باشد و در دسته نان های حجیم قرار می گیرد. در ادامه با طرز تهیه نان گیسو خوشمزه و خانگی در فر برای صبحانه با سایت آشپزی النا مگ همراه باشید.
مواد لازم نان گیسو
- آرد فانتزی : ۵۰۰ گرم
- شیر پرچرب : ۱۵۰ گرم
- آب : ۳ الی ۶ قاشق غذاخوری بسته به مقدار جذب آرد
- خمیر مایه تر : ۲۵ گرم یا خمیر مایه فوری ۱۰ گرم
- تخم مرغ : ۱ عدد
- نمک : گرم
- شکر : ۵۰ گرم
- وانیل : یک قاشق چایخوری
- کره : ۵۰ گرم
مرحل دستور تهیه نان گیسو
مرحله 1
برای درست کردن نان گیسو خانگی خوشمزه ابتدا شیر وشکر و مایه خمیر و تخم مرغ و وانیل را با آرد و نمک مخلوط کنید.
مرحله 2
بعد کره را اضافه کنید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید. در حین ورز دادن، کم کم آب را اضافه کنید تا خمیر نرمی داشته باشید. دقت کنید خمیر شل نشود.
مرحله 3
خمیر را در ظرفی چرب با درپوش در دمای محیط ۴۵ دقیقه استراحت دهید. سپس خمیر را تقسیم و چانه کنید.
مرحله 4
اگر خواستید یک نان بزرگ گیس بافت ۵ تایی داشته باشید، چانهها حدود ۱۸۰ گرم هستند. اگر خواستید دو تا نان کوچک تر با گیس بافت ۳ تایی داشته باشید، چانههای ۱۵۰ گرمی بگیرید.
مرحله 5
چانهها را به ترتیب رول کوچک کنید. بعد به ترتیب رولها را بلندتر کنید و نان گیس بافت را ببافید و بعد در سینی فر قرار دهید.
مرحله 6
روی نان را بپوشانید و به مدت ۶۰ تا ۷۰ دقیقه تا زمانی که حجم نان، دو تا دو و نیم برابر شود استراحت دهید.
مرحله 7
سپس، رومال تخم مرغ کامل و وانیل بزنید و برای پخت در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار بدهید.
نکات پخت نان گیسو
نان گیسو کشمشی
در صورتی که می خواهید نان گیسو کشمشی درست کنید در انتهای ورز دادن خمیر، میتوانید ۵۰ تا ۸۰ گرم کشمش هم به خمیر اضافه کنید و کمی ورز بدهید.