طرز تهیه تاتلی شانه ای خوشمزه و مجلسی به روش بازاری
تاتلی شانه ای از شیرینی های خوشمزه و معروف ترکیه ای می باشد و برای درست کردن آن همانند باقلوا نیاز به شربت داریم و برای طرح دادن به آن از شانه استفاده می کنیم و به همین دلیل به شیرینی تاتلی شانه ای معروف شده است. در ادامه با طرز تهیه تاتلی شانه خوشمزه و مجلسی به روش بازاری با سایت النا مگ همراه باشید.
مواد لازم خمیر تاتلی شانه ای
- کره یا مارگارین 100 گرم
- پودر نارگیل 1 قاشق غذاخوری
- ماست 1 قاشق غذاخوری
- آرد سمولینا یا نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
- پودر قند 2 قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر 10 گرم
- تخم مرغ 2 عدد (زرده یک تخم مرغ برای رومال است)
- آرد قنادی : 2 تا 2.5 لیوان
مواد داخل تاتلی شانه ای
- مغز دلخواه آسیاب شده گردو ، بادام ، پسته ، فندق : 100 تا 150 گرم
- پودر قند 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- گلاب مقداری
- پودر هل و زنجبیل به دلخواه
- مواد رومال تاتلی شانه ای :
- یکی از زرده های تخم مرغ در مواد خمیر
- کمی زعفران آب شده
مواد شربت تاتلی شانه ای
- آب 2 لیوان
- شکر 2 لیوان
- آب لیمو 1 قاشق چای خوری
- گلاب 1 قاشق غذاخوری
- زعفران - چوب دارچین - پودر هل به دلخواه
مراحل طرز تهیه تاتلی شانه ای
مرحله 1
برای درست کردن این شیرینی های خوشمزه ترکیه ای ابتدا شربت را آماده کنید، آب و شکر را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود، اصلا هم نزنید.
مرحله 2
وقتی حل شد آبلیمو اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ شود. در آخر گلاب و زعفران را اضافه کنید و بعد از چند جوش خاموش کنید.
مرحله 3
میتوانید چوب دارچین را از ابتدا داخل شربت بندازید و در آخر کمی پودر هل هم بریزید.اجازه دهید در فضای آشپزخانه خنک شود.
مرحله 4
برای تهیه خمیر تاتلی همه مواد به جز آرد را مخلوط کنید. (یک تخم مرغ کامل و یک سفیده نیاز دارید ، زرده تخم مرغ دوم را برای رومال نگه دارید).
مرحله 5
مواد را با چنگال یا همزن دستی بزنید تا یکدست شود سپس آرد الک شده را به دقت اضافه کنید تا خمیر نرمی حاصل شود. بین 2 تا 2.5 لیوان آرد مصرف می شود.
مرحله 6
خمیر را به گلوله های یکسان تقسیم کنید و هر خمیر را روی یک شانه پلاستیکی نو و تمیز باز کنید و مواد میانی را که مخلوط کرده اید وسط خمیر بریزید و سپس خمیر را ببندید و به شکل صدف فرم دهید و داخل سینی بچینید.
مرحله 7
در آخر روی هر باقلوا مخلوط زرده و زعفران رومال کنید و وسط هر کدام یک بادام خام قرار دهید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 به مدت حدود 20 تا 30 دقیقه بپزید و چند دقیقه گریل کنید تا طلایی شود.
مرحله 8
از فر که خارج کردید تا باقلوا داغ است شربت خنک را روی آن بریزید و یک ساعت در شربت بماند کافیست، سپس تزیین و سرو کنید.