طرز تهیه نان مربایی خانگی و خوشمزه با عطر و طعم عالی
نان مربایی از نان های خوشمزمه و معروف خانگی است و در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، فرانسه، ایتالیا، آلمان و اسپانیا پخت آن رواج دارد هر چند که به دلیل شهرت و محبوبیت زیادی که در سراسر جهان پیدا کرده است. در ادامه با طرز تهیه نان مربایی خانگی و خوشمزه با عطر و طعم عالی با آشپزی النا مگ همراه باشید.
مواد لازم نان مربایی
- تخم مرغ یک عدد
- شیر ولرم نصف پیمانه
- پودر خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
- پودر هل نصف قاشق چایخوری
- وانیل نوک قاشق چایخوری
- روغن مایع شش قاشق غذاخوری
- شکر چهار قاشق غذاخوری
- آرد درحدی که خمیری به دست بیاد که به دست نچسبه
- مربا یا مارمالاد به اندازه دلخواه برای وسط خمیر
مواد لازم برای رومال
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- شیر 1 قاشق چای خوری
- کنجد و شربت بار برای بعداز پخت (اختیاری)
مراحل طرز تهیه نان مربایی خانگی
مرحله 1
برای درست کردن نان مربایی خوشمزه و خانگی ابتدا خمیرمایه و نصف قاشق شکر را روی شیر ولرم می ریزیم و درب ظرف را می گذاریم و به مدت 10 دقیقه در یک جای نسبتاً گرم قرار می دهیم تا به عمل آید.
مرحله 2
حالا در یک ظرقف گود مانند دیگر تخم مرغ، وانیل و باقی شکر را با همزن دستی به مدت 3 تا 4 دقیقه خوب هم می زنیم و بعد روغن را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر هم می زنیم.
مرحله 3
در ادامه خمیر مایه به عمل آمده را به همراه پودر هل اضافه کرده و هم می زنیم. سپس آرد الک شده را کم کم روی موادمون می ریزیم و ابتدا با قاشق و بعد با دست مخلوط می کنیم. آرد را تا جایی می ریزیم و که خیمر نرم و لطیفی بدست آید.
مرحله 4
خمیر آماده شده را چانه بزرگ گرفته و در یک کاسه چرب شده قرار می دهیم و روی آن را می پوشانیم تا به مدت 1 ساعت در یک محیط نسبتاً گرم استراحت کند.
مرحله 5
بعد از استراحت خمیر، پف آن را با ورز دادن می گیریم و از آن چانه هایی با ورزن دلخواه می گیریم و با وردنه یا دست وسط چانه ها را باز کرده و مربا یا مارمالاد دلخواه بنا به سلیقه خود وسط آن ها می گذاریم و بعد دوباره جمع شون می کنیم.
مرحله 6
چانه ها را پس از آماده شدن داخل قالب فر کاغذ روغنی انداخته شده با فاصله کنار هم می چینیم و روی آن ها را با مخلوط شیر و زرده تخم مرغ رومال می کنیم.
مرحله 7
در نهایت نان های مربایی آماده شده را برای پخت درون فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه می گذاریم تا بپزند.
مرحله 8
در یکی دو دقیقه انتهای پخت، گریل فر را روشن می کنیم تا روی نان ها هم طلایی شود. پس از پخت نان ها را از فر بیرون می آوریم و در صورت تمایل روی آن ها شربت بار می زنیم و کنجد می پاشیم.