طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی به روش تبریزی
آش گوجه فرنگی از آش های خوشمزه و معروف ایرانی می باشد و آش شهرهای تبریز، اردبیل، زنجان و کرمانشاه در ایران بسیار معروف است. در ادامه با طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه و خانگی به روش تبریزی با سایت اینترنتی النا مگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه آش گوجه فرنگی تبریز
- لوبیا چیتی (معمولاً لوبیا قرمز میریزند اما من ترجیحم لوبیا چیتی بود) نصف پیمانه
- عدس(معمولاً نخود میریزند اما من ترجیحم عدس بود) نصف پیمانه
- بلغور گندم و گندم پوست کنده و برنج نیم دانه ایرانی جمعاً دو سوم پیمانه
- سبزی آش(تره و جعفری)حدود پانصد گرم
- پیاز قرمز خلالی و سرخ شده برای تزیین یک عدد
- پیاز سفید نگینی خرد شده برای داخل آش یک عدد
- رب گوجه فرنگی خانگی دو قاشق غذاخوری
- پوره گوجه فرنگی دو تا سه پیمانه
- آب مرغ سه تا چهار لیوان
- آبغوره نصف پیمانه
- ادویه ها پودر موسیر،کاری،زردچوبه از هرکدام یک ونیم قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- پودر پونه نصف قاشق چایخوری
- نعناع خشک به میزان لازم
مراحل طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریز
مرحله 1
برای درست کردن آش گوجه فرنگی تبریز ابتدا لوبیا و عدس را از شب قبل خیس کرده و چندبار آب حبوبات را عوض کرده سپس هرکدام را جداگانه میپزیم.
مرحله 2
چاشنی این آش آبغوره است که پیشنهاد میکنم با چاشنی دیگری جایگزین نکنید.پیاز را نگینی خرد کرده و باادویه ها تفت می دهیم.
مرحله 3
سپس رب گوجه فرنگی را با پیاز تفت داده تا رنگ بازکند.سپس حبوبات را همراه با آب مرغ و به اندازه کافی آب جوش اضافه کرده تا آخر پخت نیاز به اضافه کردن آب نداشته باشیم.
مرحله 4
برنج را از قبل حدود دو ساعت با آب خیس میکنیم و بلغور وگندم پوست کنده را نیز دو تا سه ساعت خیس کرده و سپس همراه با برنج به مواد آش اضافه می کنیم.
مرحله 5
سپس پوره گوجه فرنگی را افزوده وزمان میدهیم تا باهم خوب بپزند.حدوداً یک تا یک ساعت ونیم زمان میدهیم و دقت میکنیم که برنج و بلغور کم آب نشوند ومیزان آب آش تا انتها متعادل ومناسب باشد نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ کاملاً متعادل.
مرحله 6
چهل وپنج دقیقه آخر سبزی آش را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا آش جا بیفتد.نعنا و پونه را به همراه هم توی روغن داغ میکنیم و با پیاز قرمز سرخ شده خلالی و حبوبات آشی که آماده شده را تزیین می کنیم.